Obrni igru je program namijenjen djeci i roditeljima, sa misijom pružanja podrške i prenošenja najnovijih znanja iz oblasti vaspitanja i neformalnog obrazovanja. Obrni igru je sistem podrške. Sistem vizije sretnog i svjesnog djetinjstva.

Na našim prostorima Obrni igru je jedinstveni koncept dinamičnih radionica za djecu i tinejdzere koje uključuju kako NLP alate, tako i igre, terapeutske priče i vođene dijaloge o najaktuelnijim temama i izazovima porodičnog života i odrastanja.

Odakle je potekla ideja?

Ideja za osnivanje Obrni igru programa se javila nakon spoznaje da zbog ubrzanih promjena u društvu i životu uopšte, naša djeca više nego ikad imaju potrebu za nekim novim znanjima, novim obrazovanjem koje im pomaže da se bolje pripreme i prilagode sadašnjem i budućem vremenu.

NLP (Neuro-lingvističko programiranje) edukacije za odrasle već decenijama važe za provjeren metod za postizanje bolje forme, boljih rezultata i bolje usklađenosti sa sobom i okruženjem.

Stoga smo se zapitali:
DA LI SE NLP MOŽE TRENIRATI I SA DJECOM?

Naravno da DA! Imamo i studiju da vam to dokažemo!

2004. godine engleski fond za edukaciju CFBT je sproveo detaljno istraživanje o primjeni i uticaju NLP-a na učenje. Fokus grupu su predstavljala djeca uzrasta od 6 do 13 godina koja su mjesecima u toku nastave bila izložena NLP tehnikama. Program su vodila 24 obučena nastavnika koji su bili zaduženi za praćenje promjena u ponašanju i rezultatima učenja svojih učenika.

Studija je pokazala evidentan i mjerljiv napredak u sljedećim oblastima:

  • promjena stava kod djece;
  • bolje upravljanje emocijama i raspoloženjima;
  • poboljšana slika o sebi;
  • prihvaćanje odgovornosti za svoje postupke i ponašanje;
  • poboljšanje discipline u učionici;
  • pojačana aktivnost i učešće na časovima;
  • efikasnije učenje

Mudrom dovoljno. Tako je i nama bilo dovoljno da od ideje napravimo 2018. godine program za rad sa djecom koji je od samog starta naišao na fantastičan odjek u javnosti, stručnim krugovima i među djecom i roditeljima.

Šta nudimo?

Obrni igru programi prilagođeni su uzrastu od 7 do 18 godina. Ove edukacije su osmišljene da stimulišu izgradnju djetetove ličnosti na zdravim, samopouzdanim i vedrim osnovama, a sve to kroz igru, diskusiju i podržavajuće okruženje. Uz društvene igre koje razvijaju emocionalnu inteligenciju i priče koje kroz metaforu stimulišu na promjenu, djeca na našim radionicama uče kako da održe dobro stanje u toku stresnih situacija, kako da razviju samopouzdanje, kako da riješe konflikte i još mnogo toga.

PRIJAVITE SE NA NAŠE RADIONICE:

TI SI FENOMENALAN

Radionica na temu samopouzdanja

SA EMOCIJAMA NA TI

Radionica na temu
emocionalne inteligencije

PRIČAJ JASNO DA TE ČITAV SVIJET RAZUMIJE

Radionica na temu komunikacije

ŠTO HOĆU TO I MOGU

Radionica na temu postavljanja ciljeva

FEEDBACK – DORUČAK ZA ŠAMPIONA

Radionica razvoja vještina primanja i davanja feedback-a

OBRNI IGRU

NLP EDUKACIJA ZA DJECU

Tokom četiri mjeseca posebnu pažnju poklanjamo uključivanju roditelja, sa ciljem još dubljeg razumjevanja i prevazilaženja generacijskih barijera između djece i roditelja. Naš tim je podrška kako djeci tako i roditeljima u svakoj fazi njihovog razvoja.

KO SU KREATORI PROGRAMA?

Cjelokupan program osmislile su dvije Marije. Marija Sinanović i Marija Minić. Obije su edukatori, zaljubljenici u NLP i mame. Mariju Sinanović dobro poznajete kao osnivača Yellow brick centra. Mariju Minić ćete upoznati u narednim redovima.

KO JE PREDAVAČ NA OBRNI IGRU EDUKACIJAMA?

Marija Minić – NLP master

Ja sam Marija Minić, jedan od kreatora edukativnog programa Obrni igru, za djecu i tinejdžere.

Osnivač sam nekoliko uspješnih udruženja za mlade, a iza sebe imam više od dvadeset godina dinamične karijere i brojne kreativne i edukativne projekte u obrazovanju, izdavaštvu i medijima, uključujući i raznovrsne treninge i programe za edukaciju djece, omladine i roditelja u regionu.

Na put istraživanja čarobnog univerzuma komunikacije poveli su me moja kćerka i stotine talentirane djece i mladih sa kojima sam imala priliku i blagoslov da radim. Radeći sa djecom, zapravo sam ja bila ta koja je učila od njih i ponovo otkrivala svu moć djeteta u sebi.

Željeći da unaprijedim svoje vještine komunikacije prije svega kao roditelj, a i u želji da doprinesem svom profesionalnom razvoju, otkrila sam magični svijet Neurolingvističkog programiranja (NLP) i brojnih razumljivih, opipljivih i lako primjenljivih alata koje ova tehnika nudi, ne samo za lakše razumijevanje drugih i poboljšanje rezultata komunikacije sa drugima, već i za razumijevanje sebe, svojih talenata i želja.

Vaše male-velike ljude od srca pozivam da se kroz naše radionice i obuke u pravo vrijeme upoznaju sa čarobnim svetom NLP-a i steknu vještine i znanja koja će im pomoći da izgrade samopouzdanje, unutrašnji mir, veru u sebe i druge, i da žive ispunjeniji i bogatiji život, bez nepotrebnih strahova, samosabotaže i nesporazuma koji nas često prate na putu odrastanja i dalje kroz život.

Kao što Koeljo kaže u svom čuvenom Alhemičaru: “Svi ljudi, u ranoj mladosti, znaju šta je njihova Lična Legenda. U tom životnom razdoblju sve je jasno, sve je moguće i tada se ljudi ne boje da sanjaju i požele sve što bi voljeli da rade u životu.”
Pomozimo im da tokom odrastanja ne zaborave ovu istinu.

Pomozimo im da sa lakoćom i u radosti igre ostvare svoju Ličnu Legendu, dok istovremeno radimo na sebi, postajući bolji roditelji svojoj djeci, ali i bolji saputnici sebi samima i sopstvenim željama i ciljevima.

VRH