ŽIVOTNI PUT

       

Jedno od najčešćih pitanja koje nam klijenti postavljaju je ono u vezi lične i profesionalne svrhe.


Razgovor najčešće ide u ovom smjeru:


„Šta je moja svrha? Zašto se osjećam ovako nemotivisano, zaglavljeno, sputano? Kojim putem da krenem? U kom pravcu da povedem kompaniju i ljude? Kako da ostvarim ciljeve?“

Mi im tada najčešće ispričamo priču o dva životna puta.

Jedan životni put je put uspjeha. To je put na kom stičemo zvanja i titule, na kom zauzimamo određenu poziciju na društvenoj ljestvici, na kom se materijalno ostvarujemo i sa kojim se vrlo često identifikujemo.
Čovjek na ovom putu kaže: „Ja sam ono što sam postigao“.
Drugi životni put je put sreće i zadovoljstva. To je put na kom osjećamo duboku zahvalnost i zadovoljstvo trenutkom, put na kom smo inspirisani i razigrani poput djeteta, put autentičnih i čistih emocija.
Čovjek na ovom putu kaže: „Ja sam ono čemu svjedočim.“

PROBLEM

I SUŠTINA

       

Gdje nastaje problem?Problem nastaje onda kada čovjek pomisli da mora napraviti izbor jednog od ova dva puta. Govoreći sebi: ,,Ili ću izabrati uspjeh i novac ili sreću i zadovoljstvo.“ Tada možemo vidjeti primjere velikih krajnosti: uspješne, prebogate pojedince koji su iznutra emotivno prazni ili blokirani.

Ili drugu krajnost: pojedince koji su se odvojili od društva i u tome su našli izvjestan mir, ali koji ne ostvaruju nikakve ili slabe rezultate u životu i radu.

Suština je u cjelovitosti

Poenta je da uzmemo najbolje iz oba puta. I uspjeh i zadovoljstvo. Jer, ova dva puta mogu ići paralelno. I kada se ova paralela dešava, tada pojedinci obično iskuse ono što u nauci zovemo stanje flow-a. Stanje u kom kreativni potencijal jača, motivacija je stabilna, pažnja je nepodijeljena, a rezultati ne izostaju.

COACHING

       

Koja je to metoda koja nas dovodi do ovakvog stanja?Riječ je o coaching-u. :


Umjetnost coaching-a je u tome što paralelno radi na duhovnoj i materijalnoj dimenziji života, osiguravajući klijentu da dosegne ispunjenje i zadovoljstvo u procesu ostvarivanja materijalnih ciljeva.

Coaching je kreativan, inspirativan i na budućnost usmjeren metod koji pojedincima pomaže da sagledaju širu sliku sadašnjeg trenutka, da otkriju u sebi uspavane potencijale, te da kreiraju viziju i pravac svog budućeg kretanja.

Zašto se sve veći broj kompanija
odlučuje za coaching pristup?

Premda relativno mlad, ovaj metod je postao neizostavan i prepoznatljiv dio savremene priče o uspjehu i promjeni, pa ne čudi što mnoge kompanije uz mentore i savjetnike danas u svom timu imaju i coach-eve. Takođe, sve veći broj lidera danas radi na svojim coaching vještinama kako bi što uspješnije upravljali svojim timom i omogućili mu kontinuiran razvoj.


“Zapravo, možemo reći da je moderan lider sve manje šef a sve više coach.”

Marija Sinanović, osnivač Yellow Brick centra

1.
Na osnovu našeg iskustva možemo reći da klijenti koji primjenjuju coaching u svom ličnom i profesionalnom razvoju ostvaruju daleko bolje performanse, uspješno rješavaju individualne i timske izazove, postavljaju precizne lične i timske ciljeve i iste ostvaruju. Takođe, lideri koji primenjuju coaching imaju sposobnost da zapravo čuju članove tima, postavljaju im prava pitaja ne da bi dobili odgovor koji žele čuti, već da bi podstakli inspiraciju koje će ljudima omogućiti da odgovore na izazov. Oni ne delegiraju zadatke da bi ih delegirali, već sprovode akcione planove na osnovu utemeljenih vrijednosti pojedinca i kompanije. Suština je da naučene procese primjenjujete podjednako u privatnom i poslovnom životu i da ova dva djela činite celovitim. A upravo to vam coaching omogućuje.
2.
Takođe, lideri koji primenjuju coaching imaju sposobnost da zapravo čuju članove tima, postavljaju im prava pitaja ne da bi dobili odgovor koji žele čuti, već da bi podstakli inspiraciju koje će ljudima omogućiti da odgovore na izazov. Oni ne delegiraju zadatke da bi ih delegirali, već sprovode akcione planove na osnovu utemeljenih vrijednosti pojedinca i kompanije.
3.
Suština je da naučene procese primjenjujete podjednako u privatnom i poslovnom životu i da ova dva djela činite celovitim. A upravo to vam coaching omogućuje.
Da biste poveli druge, morate prvo povesti sebe. Zakažite sastanak u Yellow Brick-u i pokažite lidersku odlučnost. Sve ostalo se da naučiti.

ŠTA DOBIJATE

       

Kakav Coaching možete dobiti u Yellow Brick-u?U YB-u možete zakazati individualne coaching sesije ili se odlučiti za treninge na bazi coaching metode.


Naš coaching metod je jedinstven i predstavlja kombinaciju priznatih coaching pristupa poput:

Erickson coaching metoda
Proces Communication Model metoda
Neurolinguistic Programming metoda
REBT metoda

PRIJAVI SE!


Popunite formu a mi ćemo vas kontaktirati u najkraćem roku i odgovoriti na sva pitanja.

VRH